Vuka Karadžića bb, Nikšić

Montenegro

+382 40 202 900

Poruka predsjednika

Poruka Predsjednika

Nastavljamo biti globalna snaga metala i čelika u svijetu!

Danas smo mi, Tosyalı Holding, ponosni kao kompanija koja doprinosi razvoju naše države kao i ostalih regija u kojima se nalazimo, rasprostranjeni na preko 20 lokacija na tri kontinenta. Želim da naglasim da smo odlučni da, kao vodeći globalni proizvodjači čelika u Turskoj i Evropi, i u Crnoj Gori napišemo priču uspjeha.

Tosčelik Nikšić, čiji jubilej 60 godina rada smo proslavili nedavno, od velikog je značaja za Tosyalı Holding u pogledu našeg globalnog rasta i uticaja u regionu.

Fabrika, koja je 1956. godine osnovana kao Željezara Nikšić, od 2012. godine se nalazi u sastavu Tosčelika... Uz značajne investicije, koje smo realizovali u proteklom periodu, povećali smo proizvodne kapacitete pogona, te primijenili naše znanje o kvalitetnim čelicima i metalurgiji u Crnoj Gori. U našoj fabrici u Nikšiću nastavićemo proizvodnju kvalitetnih čelika kroz primjenu visoke tehnologije za potrebe različitih oblasti koje se smatraju pokretačkom snagom regionalne ekonomije, poput mašinske, vojne, energetske i automobilske industrije.

Želimo da, kao kompanija iz Turske, pokažemo cijelom svijetu snagu ekonomije naše države i sposobnosti naših preduzetnika. Cilj nam je, ne samo da budemo jedan od najvećih proizvođača u našoj zemlji i regionu, već da postanemo jedan od najvećih i u svijetu.

Iz tog razloga, za nas je veoma značajno što smo glavni snabdijevač cijevima za projekat vijeka TANAP. Takođe, veoma smo ponosni na Tosyalı - Toyo Çelik A.Ş., čiji su temelji postavljeni potpisivanjem sporazuma sa vodećom japanskom kompanijom Toyo Kohan 2012. godine. Cilj nam je da ovim inicijativima, koje će našoj zemlji donijeti snažan razvoj, zadovoljimo potrebe kako Turske, tako i širih prostora od Evrope do Kavkaza, od Srednjeg istoka do Sjeverne Afrike.

Želio bih da dodam da je osnovna filozofija Tosyalı Holdinga unaprijediti region u kojem se nalazimo. Svjesni smo povjerenja i pažnje koja nam je posvećena od strane građana Crne Gore, a naročito zajednice Nikšića. U tom smislu, prioretetni zadatak za nas je da i dalje budemo kompanija koja obezbjeđuje zapošljavanje u regionu i koja unaprijeđuje ekonomiju Crne Gore, na isti način kao što je unapređujemo i u našoj zemlji.

Danas je fabrika u Nikšiću jedan od temelja naše proizvodne moći, sa kapacitetom koji premašuje 3,5 miliona tona na godišnjem nivou. Naš cilj je da se u narednom periodu postigne proizvodnja od 6 miliona tona. Fabrika u Nikšiću, koja je naročito značajna za naš izvoz u Evropu, i dalje će imati strateški značaj kada su u pitanju ciljevi i planovi Tosyalı Holdinga.

 

 

Fuat Tosyalı

Predsjednik Borda Direktora Tosyalı Holdinga

Toscelik
Tosyalı Iron and Steel Ind. Co.
Tosyalı Granule Ind. Co.
logo toscelikniksic 7
Tosyalı Foreign Trading
Tosyalı Electric Energy Import/Export Sales
Industrie du fer et de l'acier Algerie